[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”Hero Section” background_color=”#ffffff” parallax=”on” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” collapsed=”off” background_image=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2017/07/EWA4470.jpg” _builder_version=”3.0.64″][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”||0px|” padding_mobile=”on” custom_margin=”12%||2%|” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on” _builder_version=”3.0.64″][et_pb_column type=”1_2″][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_cta admin_label=”Call to action” title=”Nasi prelegenci” url_new_window=”off” use_background_color=”off” background_color=”#7EBEC5″ background_layout=”dark” text_orientation=”left” max_width=”620px” header_font=”Roboto||||” header_font_size=”56″ header_font_size_last_edited=”on|phone” header_text_color=”#ffffff” header_line_height=”1.3em” body_font=”Roboto Light||||” body_font_size=”20″ body_line_height=”1.2em” border_style=”solid” custom_button=”on” button_text_color=”#374441″ button_bg_color=”#aad3ca” button_border_width=”8″ button_border_color=”#aad3ca” button_border_radius=”4″ button_letter_spacing=”1″ button_font=”Roboto||||” button_use_icon=”off” button_icon_placement=”right” button_border_color_hover=”#aad3ca” button_border_radius_hover=”4″ button_letter_spacing_hover=”1″ custom_css_promo_description=”font-weight:400;” custom_css_promo_button=”margin-top:34px;” button_text_size=”15″ header_font_size_tablet=”46″ header_font_size_phone=”36″ custom_css_main_element=”font-weight:400;” body_text_color=”#8bd3c8″ _builder_version=”3.0.64″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”Private Training” parallax=”on” custom_padding=”0px|0px|0px|0px” padding_mobile=”on” collapsed=”off” _builder_version=”3.0.64″ custom_css_main_element=”background-color:#666;”][et_pb_row _builder_version=”3.0.64″ background_position_1=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_position_2=”top_left” background_repeat_2=”no-repeat” background_position_3=”top_left” background_repeat_3=”no-repeat” make_fullwidth=”on” use_custom_gutter=”on” make_equal=”on”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/40613854_1711218332309649_502388337567334400_n.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”shibamoto” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;||color: #666;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Toshifumi Shibamoto

Pan Shibamoto pochodzący z rodziny, gdzie już trzecie pokolenie zajmuje się uprawą krzewów herbacianych, to artysta i badacz, który z każdego liścia jest w stanie zrobić niecodzienną herbatę; zgłębia tajniki wytwarzania herbaty typu Kamairicha wytyczając przy tym swoją unikatową drogę produkcji tej herbaty i kreując nowe smaki. Od kilku lat herbaty pana Shibamoto cieszą się rosnącym uznaniem, przyciągają uwagę koneserów nie tylko w Japonii ale i poza granicami Kraju Kwitnącej Wiśni; zdobywają nagrody oraz są atrakcją podczas spotkań herbacianych takich jak np. Tokio Tea Party. Kamairicha pana Toshifumi Shibamoto znajduje się również w zestawie najważniejszych herbat japońskich w Muzeum Herbaty w Shizuoka.

Na spotkaniu pan Shibamoto opowie o swojej pracy oraz zaparzy tworzone przez siebie herbaty.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2017/08/Agata-Ożarowska.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”agata” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Agata Ożarowska

Cztery kierunki świata, w stronę których podąża, to: fotografia, podróże, ptaki i herbata. Z wykształcenia fotograf, biolog i etnolog ze szczególnym zamiłowaniem do ornitologii. Lider Poznańskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków. Realizuje liczne projekty fotograficzne: prowadzi warsztaty, organizuje wystawy, tworzy fotoreportaże. W Polsce najchętniej ucieka w góry – na bezdroża Beskidu Niskiego, Gorców lub na tatrzańskie granie. Podczas dalszych podróży stara się połączyć zainteresowanie przyrodą, głównie ptakami, z fascynacją zwyczajnym życiem ludzi i ich kulturą. Z plecakiem do połowy wypchanym sprzętem fotograficznym odwiedziła Norwegię, Szwecję, Ukrainę, Węgry, Rumunię, Izrael, Gruzję, Kirgistan i Nepal, Birmę, Islandię i Wyspy Owcze. Przerwy między kolejnymi podróżami do miejsc bliskich i dalekich wypełnia aromatem świeżo zaparzonych liści herbaty, pochodzących z wyjątkowych plantacji. „Herbata” – poznawanie tajników jej produkcji, smaków oraz jej miejsca w kulturze, to pasja, którą rozwija i podczas podróżowania, i będąc w Polsce poprzez prowadzenie prelekcji, pokazów i warsztatów. Organizatorka Zaparzaj! prowadząca sklep One Cup of Tea z herbatą.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.64″ background_position_1=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_position_2=”top_left” background_repeat_2=”no-repeat” background_position_3=”top_left” background_repeat_3=”no-repeat” make_fullwidth=”on” use_custom_gutter=”on” make_equal=”on”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2017/08/Wojciech-Woźniak.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”wojtek” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Wojciech Woźniak

O sobie mówi: herbatą interesuję się już ponad 15 lat. Zetknięcie się z dobrą, liściastą herbatą miało miejsce wtedy, gdy w mojej rodzinnej miejscowości powstała na krótko mała herbaciarnia. Różnorodność smaków, zapachów, wyglądu liści uruchamiała we mnie chęć do poznawania regionów: ich tradycji upraw i typowych gatunków herbaty. Dzięki możliwościom jakie oferuje Internet i mojej dociekliwości, zacząłem nawiązywać znajomości z właścicielami ogrodów w Indiach, Chinach i Tajwanie. Lata rozwoju pasji doprowadziły do spełnienia mojego największego marzenia: w 2015 roku powstał sklep TheTea.pl, na łamach którego pragnę dzielić się z innymi miłośnikami camellia sinensis interesującymi, naturalnymi gatunkami.

Na Zaparzaj! Wojciech opowie o regionie Wuyishan – królestwie tzw. herbat skalnych czyli ciemnych prażonych herbat typu oolong uprawianych na żyznych wulkanicznych glebach. Góry Wuyi są doskonałym punktem wyjścia do degustacyjnej podróży po innych herbacianych regionach. Dlaczego? O tym Wojtek opowie Wam w niedzielę!

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Anna-Gołkowska-e1536699654706.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” custom_margin=”||0px|” /][et_pb_text admin_label=”Anna Golkowska” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Anna Gołkowska

Studentka farmacji, której uczelnia wpoiła że rośliny mają dużą moc, a wrocławska Czajownia nauczyła, że z nich wszystkich herbata ma największą. W wolnym czasie odpoczywa na szlaku i macie do jogi. Szlify za chapanem w tradycyjnej herbaciarni zdobywa od kilku miesięcy, a jej ulubionymi herbatami są te z Korei i Tajwanu.

Podczas Zaparzaj! Ania poprowadzi dwa spotkania i zaprezentuje wybrane herbaty z Korei (Nokcha, Wooricha /Pariocha) i wariacje o Matchy) oraz z Japonii (Tamaryokucha, Kabukicha, Kukicha, Liście wiśni SAKURA).

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Dawid-Brojak-e1536699543881.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Dawid Brojak” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Dawid Brojak

Były pracownik Wrocławskiej Czajowni, entuzjasta herbaciany wracający prosto z Nepalu. Prywatnie inżynier, bibliofil i harcerz.

Podczas spotkania zaprezentuje świeże nepalskie herbaty z 1 rodzaju krzewu tej samej fabryki, 3 gatunków i 6 różnych procesów produkcji oraz zdradzi co sprawia, że się różnią i jak od pokoleń przodkowie plantatora przygotują czarną herbatę.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.64″ background_position_1=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_position_2=”top_left” background_repeat_2=”no-repeat” background_position_3=”top_left” background_repeat_3=”no-repeat” make_fullwidth=”on” use_custom_gutter=”on” make_equal=”on”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Ivan-Sitsko-photo-by-Otto-Koblass-Arti-Unici-e1536699951585.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”IvanSitsko” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Ivan Sitsko

Herbaciarz, autor projektu ZielonaiCzarna.pl, ambasador marki Arti Unici, wyznawca taoizmu i student akademii Feng Shui we Wrocławiu, na co dzień asystent zdrowienia w Instytucie Psychiatrii i Neurologii.

Ivan zaprasza do cichej obserwacji tego, co będzie się odbywało podczas ceremonii herbacianej. Zadaniem uczestników będzie skupianie się na swoich doznaniach w ciele oraz na obserwacji myśli. Ceremonia zacznie się relaksacją, skanowaniem ciała oraz świadomą pracą z oddechem. Następnie odbędzie się krótki instruktaż tego, co będzie się działo w ramach ceremonii herbacianej. Po czym każdy będzie mógł doświadczyć picia herbaty w stanie głębokiego skupienia.

fot. Otto Koblass Arti Unici

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Jolanta-Jona-photo-by-Ivan-Sitsko-e1536699932115.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Jola” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Jolanta Jona

Jedna z organizatorek Poznańskiego Festiwalu Herbaty Zaparzaj! Z miłości do herbaty założyła blog Herbaciany Notes, gdzie stara się słowami uchwycić filozofię herbatyzmu. Inicjatorka powstania Warszawskiego Kolektywu Herbacianego i aktywna animatorka spotkań promujących kulturę herbaty w Polsce. Dyplomowana uczestniczka kursów herbacianych organizowanych m.in. przez Beijing Tong Ren Tang Poland, Annę Włodarczyk czy Uniwersytet Otwarty Uniwersytetu Warszawskiego. I choć ceni sobie niespieszne, wyciszające spotkania herbaciane w kameralnym gronie to ducha herbaty stara się odnaleźć w każdej minucie codziennego, zabieganego życia…

Tegoroczna podróż na japońskie plantacje herbaty była spełnieniem marzenia Joli; Zaparzaj jest okazją do spotkania przy czarce niecodziennej japońskiej herbaty przywiezionej z wyprawy i snucia opowieści o szczęśliwych herbacianych listkach, ręcznie robionej herbacie, ekologicznych plantacjach i herbatach jakie najczęściej piją Japończycy.

fot. Ivan Sitsko

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Małgorzata-Grunduls-e1536699913613.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Gosia Grunduls” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Małgorzata Grunduls

Herbata to dla Małgosi nie tylko źródło teiny, ale też inspiracji i energii do działania. Zamiłowanie do herbaty motywuje ją do zwiedzania świata i poznawania nowych kultur. Zainteresowanie herbatą wyniosła z domu i chętnie zaraża swoją pasją ludzi wokół siebie. Jeśli kiedyś złapałeś się na dłubaniu w fusach i rozwijaniu zaparzonych listków to na pewno się dogadacie. Małgosia jest redaktorką bloga Personally Tea, na którym dokumentuje swoje podróże i herbaciana odkrycia, oczywiście popijając przy tym… herbatę! 😉 Za to w wolnych chwilach kolekcjonuje fikuśne zaparzaczki z całego świata.

Na zaparzajowym spotkaniu Małgosia przedstawi relację z niezapomnianej podróży na Sri Lankę – kolorową i niezwykłą wyspę, która może być rajem dla ornitologów, a nas zachwyciła herbatą. Plantacje, tamilskie zbieraczki, fabryki herbaty i obchody buddyjskiego Święta Holi na prywatnych zdjęciach przy herbacie pachnącej Sri Lanką.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.64″ background_position_1=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_position_2=”top_left” background_repeat_2=”no-repeat” background_position_3=”top_left” background_repeat_3=”no-repeat” make_fullwidth=”on” use_custom_gutter=”on”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2017/08/Anatol-Ilnicki.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”anatol” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Anatol Ilnicki

Przez całe życie z herbatą, ale profesjonalnie od 11 lat.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Marta_1.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Marta” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Marta Okińczyc

Florystka, miłośniczka i pasjonatka świata roślin. Zachwyca ją piękno kwiatów i drzew; pociąga tajemnicza moc ziół; herbata jest jej drogą. Na co dzień swoje pasje realizuje jako właścicielka kwiaciarnio-herbaciarni Kwietna, gdzie komponuje przepiękne bukiety i zaparza aromatyczne herbaty.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Monia-Rękoś.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Monia Rekos” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Monia Rękoś

Z wykształcenia i zamiłowania indolog. Łącząc pasje do Indii i muzyki, wkrótce po studiach wyjechała do Kalkuty, aby kontynuować tam naukę klasycznego śpiewu indyjskiego pod okiem Pandita Debashisha Bhattacharyi, którą wcześniej rozpoczęła w Warszawie u Michała Rudasia. Obecnie pracuje jako asystent izraelskiego reżysera operowego Rana Arthura Brauna. Pomimo, że swoją przyszłość wiąże z operą, Indie niezmiennie odgrywają ważną rolę w jej życiu codziennym, jak i artystycznej twórczości.

Podczas spotkania Monia zaparzy Chai  (prawdziwą, indyjską herbatę, gotowaną na krowim mleku z dodatkiem korzennych przypraw i trzcinowego cukru) oraz opowie jego historię, Ayurvedyjskie zastosowanie oraz dlaczego kawa “Chai Latte” jest bez sensu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.64″ background_position_1=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_position_2=”top_left” background_repeat_2=”no-repeat” background_position_3=”top_left” background_repeat_3=”no-repeat” make_fullwidth=”on” use_custom_gutter=”on”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2017/08/Piotr-Orliński.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”orlinski” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Piotr Orliński

Jeden z założycieli Warszawskiego Kolektywu Herbacianego, organizator spotkań pogłębiających wiedzę herbacianą. Zawodowo analityk ubezpieczeniowy, zaś prywatnie herbaciarz, miłośnik gier planszowych i zapalony podróżnik.

Podczas spotkania zaprezentuje wybrane herbaty produkowane na jedynej nowozelandzkiej plantacji oraz opowie o historii herbaty w tym kraju.

fot. Patryk Szmelter/Fotoluwak

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Mikołaj-Ignaszewski-fotka.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Mikołaj Ignaszewski” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” custom_padding=”||30px|” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Mikołaj Ignaszewski

Pasjonat żywności fermentowanej. Zaczynał od piwowarstwa domowego, z czasem odkrył świat kiszonek i napojów fermentowanych. Herbaciany neofita, niezbyt gorliwy. Cierpliwie poznaje nowe herbaty warząc fermentowany napój z herbaty znany jako kombucha.

Na Zaparzaj! Mikołaj opowie jak herbata współpracuje z grzybkiem herbacianym, jak smaki herbaty chowają się w procesie fermentacji oraz jak fascynujący jest sam proces warzenia.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2017/07/EWA0375.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Ania Brożyna” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Ania Brożyna

Ania gromadzi wiedzę o czaju w ramach projektu Piewcy Teiny. Prowadzi prelekcje i warsztaty herbaciane, zwykłe i wirtualne spotkania z herbatą, organizuje Poznański Festiwal Herbaty Zaparzaj!i wspiera inne inicjatywy branżowe. Mimo wielu lat na ścieżce herbaty zawsze stara się pamiętać o początkach, o osobach zaczynających swoją przygodę z tym napojem.

W ramach Zaparzaj! Ania zaprasza początkujących herbaciarzy na parzenie herbaty przy opowiadaniu o 6 kolorach herbaty. Przejście przez herbaciane podstawy doprowadzi do odpowiedzi, dlaczego warto porzucić saszetki i parzyć herbatę sypaną. To wcale nie takie trudne!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.64″ background_position_1=”top_left” background_repeat_1=”no-repeat” background_position_2=”top_left” background_repeat_2=”no-repeat” background_position_3=”top_left” background_repeat_3=”no-repeat” make_fullwidth=”on” use_custom_gutter=”on”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Czarek Wróblewski” _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Czarek-Wróblewski.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Czarek” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Cezary Wróblewski

Droga do Herbaty Chińskiej, która jest dla Czarka chwilą medytacji i zatrzymania się w codziennym życiu, była długa. Herbata jest fuzją jego zamiłowań do sztuki, filozofii, botaniki, sensoryki i doświadczania smaków oraz chińskiej kultury. Jest ceramikiem i zajmuje się tworzeniem naczyń przeznaczonych do ceremonii herbacianych, prowadzi również stronę internetową „Herbatyzacja” oraz warsztaty i szkolenia z zakresu kultury herbacianej.

Na początku września br. Czarek wrócił z dwumiesięcznej, backpackerskiej wyprawy po Bałkanach. Życie w drodze może być fascynujące i ubogacające – przy herbacie Czarek opowie o drogach i bezdrożach swojej wyprawy; a herbaty dobierze według magicznego szyfru, który ujawni na spotkaniu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Projekt Kobieta” _builder_version=”3.0.64″ src=”https://zaparzaj.pl/wp-content/uploads/2018/09/Czarne-w-niebo-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”on” align=”center” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”on” animation=”off” /][et_pb_text admin_label=”Projekt Kobieta” background_layout=”light” text_orientation=”justified” max_width=”90%” text_font=”Roboto||||” text_text_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_line_height=”1.4em” text_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_margin=”5%|||” custom_margin_last_edited=”on|tablet” custom_css_main_element=”font-weight:300;” max_width_tablet=”100%” max_width_last_edited=”on|desktop” custom_margin_tablet=”3%|||” custom_margin_phone=”7%|||” _builder_version=”3.0.64″ text_font_size=”16″]

Projekt Kobieta

Zespół powstał w 2017 roku, a tworzą go: Iwona Grenda (śpiew, flety i parę innych ciekawych instrumentów), Monika Mumot (klawisze), Magdalena Andrys (bęben obręczowy), Jacek Chlebowski (gitara basowa), Krzysztof Chlebowski (cajon).

Zespół Projekt Kobieta zaprasza do kobiecego świata emocji i postrzegania świata, do wspólnej kontemplacji natury przy dźwiękach łagodnej muzyki sięgającej po elementy muzyki dawnej i folku. Bliskie naturze bębny i flety łączymy z nastrojowymi dźwiękami klawiszy i gitary basowej, a nierozbudowane teksty dają jedynie impuls do chwilowego zatrzymania się i oddania refleksji.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]