Sobota 7 września 2024
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:00 |
Metoda Lu Yu
– Valentyna Severenchuk |
Herbata w piśmie japońskim
– Dawid Tomalak |
Dobroczynne efekty picia herbaty konopnej
– Arkadiusz Kaczmarek |
Subiektywny wstęp do herbaty
– Andrzej Kokosza (Zaparzaj) |
Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci
– Katarzyna Jaskólecka |
Warsztaty tai chi
– Michał Samcik |
|
10:15 |
Chińska ceremonia zielonej herbaty w szkle
– Agata Chyla – Herbaciarium |
||||||
10:30 | |||||||
10:45 |
Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci
– Katarzyna Jaskólecka |
||||||
11:00 | |||||||
11:15 |
Wprowadzenie do chado/Introduction to chado
– Kostiantyn Volkovynskyi |
Otwarta degustacja znakomitych herbat Teasome
– Antoni Kaluta |
|||||
11:30 | |||||||
11:45 |
O czym mówię, kiedy mówię pu'er – degustacja i osobiste spojrzenie na herbaty sheng pu'er
– Konrad Pociask (eHerbata.pl) |
Taiwan oolong crash course tasting (EN)
– XianCha Tea: Ilya Averyanov |
Herbaciana ciemnia fotograficzna
– Agata Ożarowska |
||||
12:00 |
Japanese Tea Ceremony (EN)
– Antonella Teolato / Alberto Pomiato |
Kombucha – eliksir zdrowia czy chwilowa moda?
– Miłosz Latosi |
|||||
12:15 | |||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 |
W poszukiwaniu wyjątkowej herbaty – opowieści z Chin
– Robert Kajstura |
||||||
13:15 | |||||||
13:30 |
Japońskie herbaty codzienne
– Kamila Fąs (Zaparzaj) |
Herbaty z Wuyishanu. Zapiski na marginesie
– Michał Królikowski (Puerh.pl) |
|||||
13:45 |
Zioła adaptogenne i refleksologia sposobem na stres
– Ewa Komorowska , Agata Karlińska |
Sztuka czarnych herbat: klasyka
– Małgorzata Dawidowska-Kaliś |
|||||
14:00 |
Fundacja Laja oraz jej festiwal Święta Herbaty
– Petr Kantor (Fundacja Laja) |
||||||
14:15 |
Wiedza o wodzie oraz jej roli w parzeniu herbaty
– Eliza Morawska – BRITA Polska |
||||||
14:30 | |||||||
14:45 | |||||||
15:00 | |||||||
15:15 |
Matcha tasting (EN)
– Antonella Teolato / Alberto Pomiato |
Stwórz swoją czarkę
– Alicja Marusiak |
|||||
15:30 |
Degustacja kiperska herbat Darjeeling z ogrodu Okayti
– Anna Kozłowska (Zaparzaj) |
||||||
15:45 |
Powroty w Himalaje – droga niejednego kubka herbaty
– Agata Ożarowska (One Cup of Tea) |
||||||
16:00 |
Matcha tasting (EN)
– Antonella Teolato / Alberto Pomiato |
||||||
16:15 | |||||||
16:30 |
Różnorodność herbaty – sześć kolorów dla początkujących
– Dominik Waberski (Zaparzaj) |
||||||
16:45 |
dziewczyny // rośliny
– Aneta Romanowska |
||||||
17:00 |
Dekada herbaty w Poznaniu – Klub Herbaty Zaparzaj ma urodziny!
– Anna Brożyna (Zaparzaj) |
||||||
17:15 |
Uważnie z herbatą
– Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska |
||||||
17:30 | |||||||
17:45 | |||||||
18:00 | |||||||
18:15 |
Ceremonia Świadomego Oddechu DMCO
– Michał „Mantralny” Rybicki |
||||||
18:30 | |||||||
18:45 | |||||||
19:00 | |||||||
19:15 | |||||||
19:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:00 |
Metoda Lu Yu
– Valentyna Severenchuk |
||||||
10:15 | |||||||
10:30 | |||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:45 |
O czym mówię, kiedy mówię pu'er – degustacja i osobiste spojrzenie na herbaty sheng pu'er
– Konrad Pociask (eHerbata.pl) |
||||||
12:00 | |||||||
12:15 | |||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:45 |
Zioła adaptogenne i refleksologia sposobem na stres
– Ewa Komorowska , Agata Karlińska |
||||||
14:00 | |||||||
14:15 | |||||||
14:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15:15 |
Matcha tasting (EN)
– Antonella Teolato / Alberto Pomiato |
||||||
15:30 | |||||||
16:00 |
Matcha tasting (EN)
– Antonella Teolato / Alberto Pomiato |
||||||
16:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
16:45 |
dziewczyny // rośliny
– Aneta Romanowska |
||||||
17:00 | |||||||
17:15 | |||||||
17:30 | |||||||
17:45 | |||||||
18:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:00 |
Herbata w piśmie japońskim
– Dawid Tomalak |
||||||
10:15 | |||||||
10:30 | |||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:45 |
Taiwan oolong crash course tasting (EN)
– XianCha Tea: Ilya Averyanov |
||||||
12:00 | |||||||
12:15 | |||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:30 |
Japońskie herbaty codzienne
– Kamila Fąs (Zaparzaj) |
||||||
13:45 | |||||||
14:00 | |||||||
14:15 | |||||||
14:30 | |||||||
14:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15:15 |
Stwórz swoją czarkę
– Alicja Marusiak |
||||||
15:30 | |||||||
15:45 | |||||||
16:00 | |||||||
16:15 | |||||||
16:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:15 |
Chińska ceremonia zielonej herbaty w szkle
– Agata Chyla – Herbaciarium |
||||||
10:30 | |||||||
10:45 | |||||||
11:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:45 |
Herbaciana ciemnia fotograficzna
– Agata Ożarowska |
||||||
12:00 | |||||||
12:15 | |||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:30 |
Herbaty z Wuyishanu. Zapiski na marginesie
– Michał Królikowski (Puerh.pl) |
||||||
13:45 | |||||||
14:00 | |||||||
14:15 | |||||||
14:30 | |||||||
14:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
17:15 |
Uważnie z herbatą
– Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska |
||||||
17:30 | |||||||
17:45 | |||||||
18:00 | |||||||
18:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:00 |
Dobroczynne efekty picia herbaty konopnej
– Arkadiusz Kaczmarek |
||||||
10:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:00 |
Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci
– Katarzyna Jaskólecka |
||||||
10:15 | |||||||
10:30 | |||||||
10:45 |
Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci
– Katarzyna Jaskólecka |
||||||
11:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
12:00 |
Japanese Tea Ceremony (EN)
– Antonella Teolato / Alberto Pomiato |
||||||
12:15 | |||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:45 |
Sztuka czarnych herbat: klasyka
– Małgorzata Dawidowska-Kaliś |
||||||
14:00 | |||||||
14:15 | |||||||
14:30 | |||||||
14:45 | |||||||
15:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15:30 |
Degustacja kiperska herbat Darjeeling z ogrodu Okayti
– Anna Kozłowska (Zaparzaj) |
||||||
15:45 | |||||||
16:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
16:30 |
Różnorodność herbaty – sześć kolorów dla początkujących
– Dominik Waberski (Zaparzaj) |
||||||
16:45 | |||||||
17:00 | |||||||
17:15 | |||||||
17:30 | |||||||
17:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:00 |
Subiektywny wstęp do herbaty
– Andrzej Kokosza (Zaparzaj) |
||||||
10:15 | |||||||
10:30 | |||||||
10:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:15 |
Wprowadzenie do chado/Introduction to chado
– Kostiantyn Volkovynskyi |
||||||
11:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
12:00 |
Kombucha – eliksir zdrowia czy chwilowa moda?
– Miłosz Latosi |
||||||
12:15 | |||||||
12:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:00 |
W poszukiwaniu wyjątkowej herbaty – opowieści z Chin
– Robert Kajstura |
||||||
13:15 | |||||||
13:30 | |||||||
13:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
14:15 |
Wiedza o wodzie oraz jej roli w parzeniu herbaty
– Eliza Morawska – BRITA Polska |
||||||
14:30 | |||||||
14:45 | |||||||
15:00 | |||||||
15:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15:45 |
Powroty w Himalaje – droga niejednego kubka herbaty
– Agata Ożarowska (One Cup of Tea) |
||||||
16:00 | |||||||
16:15 | |||||||
16:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
17:00 |
Dekada herbaty w Poznaniu – Klub Herbaty Zaparzaj ma urodziny!
– Anna Brożyna (Zaparzaj) |
||||||
17:15 | |||||||
17:30 | |||||||
17:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18:15 |
Ceremonia Świadomego Oddechu DMCO
– Michał „Mantralny” Rybicki |
||||||
18:30 | |||||||
18:45 | |||||||
19:00 | |||||||
19:15 | |||||||
19:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:15 |
Otwarta degustacja znakomitych herbat Teasome
– Antoni Kaluta |
||||||
11:30 | |||||||
11:45 | |||||||
12:00 | |||||||
12:15 | |||||||
12:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
14:00 |
Fundacja Laja oraz jej festiwal Święta Herbaty
– Petr Kantor (Fundacja Laja) |
||||||
14:15 | |||||||
14:30 | |||||||
14:45 | |||||||
15:00 | |||||||
15:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:00 |
Warsztaty tai chi
– Michał Samcik |
||||||
10:15 | |||||||
10:30 | |||||||
10:45 |
Słodownia 1
-
Metoda Lu Yu
–
Valentyna Severenchuk
-
O czym mówię, kiedy mówię pu'er – degustacja i osobiste spojrzenie na herbaty sheng pu'er
–
Konrad Pociask (eHerbata.pl)
-
Zioła adaptogenne i refleksologia sposobem na stres
–
Ewa Komorowska , Agata Karlińska
-
Matcha tasting (EN)
–
Antonella Teolato / Alberto Pomiato
-
Matcha tasting (EN)
–
Antonella Teolato / Alberto Pomiato
-
dziewczyny // rośliny
–
Aneta Romanowska
Słodownia 2
-
Herbata w piśmie japońskim
–
Dawid Tomalak
-
Taiwan oolong crash course tasting (EN)
–
XianCha Tea: Ilya Averyanov
-
Japońskie herbaty codzienne
–
Kamila Fąs (Zaparzaj)
-
Stwórz swoją czarkę
–
Alicja Marusiak
Słodownia sala
-
Chińska ceremonia zielonej herbaty w szkle
–
Agata Chyla – Herbaciarium
-
Herbaciana ciemnia fotograficzna
–
Agata Ożarowska
-
Herbaty z Wuyishanu. Zapiski na marginesie
–
Michał Królikowski (Puerh.pl)
-
Uważnie z herbatą
–
Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska
Namiot warsztatowy
-
Dobroczynne efekty picia herbaty konopnej
–
Arkadiusz Kaczmarek
-
Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci
–
Katarzyna Jaskólecka
-
Japanese Tea Ceremony (EN)
–
Antonella Teolato / Alberto Pomiato
-
Sztuka czarnych herbat: klasyka
–
Małgorzata Dawidowska-Kaliś
-
Degustacja kiperska herbat Darjeeling z ogrodu Okayti
–
Anna Kozłowska (Zaparzaj)
-
Różnorodność herbaty – sześć kolorów dla początkujących
–
Dominik Waberski (Zaparzaj)
Namiot prelekcyjny
-
Subiektywny wstęp do herbaty
–
Andrzej Kokosza (Zaparzaj)
-
Wprowadzenie do chado/Introduction to chado
–
Kostiantyn Volkovynskyi
-
Kombucha – eliksir zdrowia czy chwilowa moda?
–
Miłosz Latosi
-
W poszukiwaniu wyjątkowej herbaty – opowieści z Chin
–
Robert Kajstura
-
Wiedza o wodzie oraz jej roli w parzeniu herbaty
–
Eliza Morawska – BRITA Polska
-
Powroty w Himalaje – droga niejednego kubka herbaty
–
Agata Ożarowska (One Cup of Tea)
-
Dekada herbaty w Poznaniu – Klub Herbaty Zaparzaj ma urodziny!
–
Anna Brożyna (Zaparzaj)
-
Ceremonia Świadomego Oddechu DMCO
–
Michał „Mantralny” Rybicki
Herbaciarnie w terenie
-
Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci
–
Katarzyna Jaskólecka
-
Otwarta degustacja znakomitych herbat Teasome
–
Antoni Kaluta
-
Fundacja Laja oraz jej festiwal Święta Herbaty
–
Petr Kantor (Fundacja Laja)
Polana
-
Warsztaty tai chi
–
Michał Samcik
Niedziela 8 września 2024
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:30 |
Raz, dwa – gongfu cha!
– Kamil Kołodziejczyk |
Zmaluj sobie czarkę
– Alicja Marusiak |
Stwórz własną mieszankę ziołową
– Aneta Romanowska |
Barwne, ziołowe obrazy utensyliów herbaciany – warsztaty sensoryczne dla dzieci
– Ewa Komorowska (Zaparzaj) |
Irańska herbata / Iranian tea (EN)
– Agha (Fluffy Tea) |
Joga i medytacja herbaciana
– Monika Orowiecka |
|
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 | |||||||
11:30 |
Herbaciany Poznań
– Andrzej Kokosza (Zaparzaj) |
Kvenobani 2024 – degustacja herbat gruzińskich
– Rafał Ziąbka |
|||||
11:45 |
Lao Cha: kto i po co ją pije
– Murat Kornaev (Dobrej Herbaty) |
W jednej wannie z Japończykiem
– Petr Kantor (Fundacja Laja) |
|||||
12:00 | |||||||
12:15 |
Herbaciana alchemia – cold brew, aeropress, nitro
– Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska |
Herbata i czekolada – czy to zgrana para?
– Ewa Paluszkiewicz |
Światłoczułe eksperymenty z ceramiką
– Agata Ożarowska (Zaparzaj) |
||||
12:30 | |||||||
12:45 |
Azerbejdżan podróż i herbata
– Dawid Tomalak |
||||||
13:00 |
Rare Japanese Tea Tasting (EN)
– Antonella Teolato |
||||||
13:15 |
Herbata w Polsce – panel dyskusyjny
– moderator: Ania Brożyna |
||||||
13:30 |
ASOBIMASHOU! Pobawmy się! Rodzinne warsztaty z zabawami japońskimi
– Katarzyna Jaskólecka |
||||||
13:45 |
Degustacja wyselekcjonowanych herbat z TeaGardenia
– Anna Kozłowska |
||||||
14:00 |
Moderowana degustacja: herbaty oolong prażone nad węglem drzewnym
– Wojtek Woźniak (thetea.pl) |
Make your own tea (EN)
– Petr Sic (Sicay) |
|||||
14:15 | |||||||
14:30 |
Słynne zielone herbaty Chin – wykład z degustacją
– Konrad Pociask (eHerbata.pl) |
||||||
14:45 |
Degustacja dojrzewających herbat sheng puerh – kolekcja z podróży przez Yunnan
– Robert Kajstura |
Sztuka czarnych herbat: aromaty
– Małgorzata Dawidowska-Kaliś |
|||||
15:00 |
Herbaty funkcjonalne – co to takiego?
– Marlena Drygas (Emotea) |
||||||
15:15 |
Poznaj Matchę: przewodnik po sproszkowanej herbacie z Japonii
– Martyna Kubiak (Zaparzaj) |
||||||
15:30 |
Łyk Ciszy – psychologiczno-herbaciany krąg uważności
– Kamila i Łukasz Drężek |
||||||
15:45 | |||||||
16:00 | |||||||
16:15 |
Wprowadzenie do leżakowanych herbat oolong wraz z degustacją
– Andrzej Kokosza |
||||||
16:30 |
Herbaty koreańskie
– Monika Hibner -Mońka (Czajownia) |
Trzeci ekspercki quiz herbaciany!
– Antoni Kaluta (Teasome) |
Skąd popularność czarnej herbaty?
– Wojciech Dąbek (Zaparzaj) |
||||
16:45 | |||||||
17:00 | |||||||
17:15 | |||||||
17:30 | |||||||
17:45 | |||||||
18:00 | |||||||
18:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:30 |
Raz, dwa – gongfu cha!
– Kamil Kołodziejczyk |
||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:45 |
Lao Cha: kto i po co ją pije
– Murat Kornaev (Dobrej Herbaty) |
||||||
12:00 | |||||||
12:15 | |||||||
12:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:00 |
Rare Japanese Tea Tasting (EN)
– Antonella Teolato |
||||||
13:15 | |||||||
13:30 | |||||||
13:45 | |||||||
14:00 | |||||||
14:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
14:45 |
Degustacja dojrzewających herbat sheng puerh – kolekcja z podróży przez Yunnan
– Robert Kajstura |
||||||
15:00 | |||||||
15:15 | |||||||
15:30 | |||||||
15:45 | |||||||
16:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
16:30 |
Herbaty koreańskie
– Monika Hibner -Mońka (Czajownia) |
||||||
16:45 | |||||||
17:00 | |||||||
17:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:30 |
Zmaluj sobie czarkę
– Alicja Marusiak |
||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 | |||||||
11:30 | |||||||
11:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
12:15 |
Herbaciana alchemia – cold brew, aeropress, nitro
– Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska |
||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 | |||||||
13:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:45 |
Degustacja wyselekcjonowanych herbat z TeaGardenia
– Anna Kozłowska |
||||||
14:00 | |||||||
14:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
14:45 |
Sztuka czarnych herbat: aromaty
– Małgorzata Dawidowska-Kaliś |
||||||
15:00 | |||||||
15:15 | |||||||
15:30 | |||||||
15:45 | |||||||
16:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
16:30 |
Trzeci ekspercki quiz herbaciany!
– Antoni Kaluta (Teasome) |
||||||
16:45 | |||||||
17:00 | |||||||
17:15 | |||||||
17:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:30 |
Stwórz własną mieszankę ziołową
– Aneta Romanowska |
||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 | |||||||
11:30 | |||||||
11:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
12:15 |
Herbata i czekolada – czy to zgrana para?
– Ewa Paluszkiewicz |
||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 | |||||||
13:15 | |||||||
13:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
14:00 |
Moderowana degustacja: herbaty oolong prażone nad węglem drzewnym
– Wojtek Woźniak (thetea.pl) |
||||||
14:15 | |||||||
14:30 | |||||||
14:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15:30 |
Łyk Ciszy – psychologiczno-herbaciany krąg uważności
– Kamila i Łukasz Drężek |
||||||
15:45 | |||||||
16:00 | |||||||
16:15 | |||||||
16:30 | |||||||
16:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:30 |
Barwne, ziołowe obrazy utensyliów herbaciany – warsztaty sensoryczne dla dzieci
– Ewa Komorowska (Zaparzaj) |
||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:45 |
W jednej wannie z Japończykiem
– Petr Kantor (Fundacja Laja) |
||||||
12:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
12:15 |
Światłoczułe eksperymenty z ceramiką
– Agata Ożarowska (Zaparzaj) |
||||||
12:30 | |||||||
12:45 | |||||||
13:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:30 |
ASOBIMASHOU! Pobawmy się! Rodzinne warsztaty z zabawami japońskimi
– Katarzyna Jaskólecka |
||||||
13:45 | |||||||
14:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
14:30 |
Słynne zielone herbaty Chin – wykład z degustacją
– Konrad Pociask (eHerbata.pl) |
||||||
14:45 | |||||||
15:00 | |||||||
15:15 | |||||||
15:30 | |||||||
15:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
16:15 |
Wprowadzenie do leżakowanych herbat oolong wraz z degustacją
– Andrzej Kokosza |
||||||
16:30 | |||||||
16:45 | |||||||
17:00 | |||||||
17:15 | |||||||
17:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:30 |
Irańska herbata / Iranian tea (EN)
– Agha (Fluffy Tea) |
||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:30 |
Herbaciany Poznań
– Andrzej Kokosza (Zaparzaj) |
||||||
11:45 | |||||||
12:00 | |||||||
12:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
12:45 |
Azerbejdżan podróż i herbata
– Dawid Tomalak |
||||||
13:00 | |||||||
13:15 | |||||||
13:30 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
14:00 |
Make your own tea (EN)
– Petr Sic (Sicay) |
||||||
14:15 | |||||||
14:30 | |||||||
14:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15:15 |
Poznaj Matchę: przewodnik po sproszkowanej herbacie z Japonii
– Martyna Kubiak (Zaparzaj) |
||||||
15:30 | |||||||
15:45 | |||||||
16:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
16:30 |
Skąd popularność czarnej herbaty?
– Wojciech Dąbek (Zaparzaj) |
||||||
16:45 | |||||||
17:00 | |||||||
17:15 | |||||||
17:30 | |||||||
17:45 | |||||||
18:00 | |||||||
18:15 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11:30 |
Kvenobani 2024 – degustacja herbat gruzińskich
– Rafał Ziąbka |
||||||
11:45 | |||||||
12:00 | |||||||
12:15 | |||||||
12:30 | |||||||
12:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
13:15 |
Herbata w Polsce – panel dyskusyjny
– moderator: Ania Brożyna |
||||||
13:30 | |||||||
13:45 | |||||||
14:00 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
15:00 |
Herbaty funkcjonalne – co to takiego?
– Marlena Drygas (Emotea) |
||||||
15:15 | |||||||
15:30 | |||||||
15:45 |
Słodownia 1 | Słodownia 2 | Słodownia sala | Namiot warsztatowy | Namiot prelekcyjny | Herbaciarnie w terenie | Polana | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10:30 |
Joga i medytacja herbaciana
– Monika Orowiecka |
||||||
10:45 | |||||||
11:00 | |||||||
11:15 | |||||||
11:30 |
Słodownia 1
-
Raz, dwa – gongfu cha!
–
Kamil Kołodziejczyk
-
Lao Cha: kto i po co ją pije
–
Murat Kornaev (Dobrej Herbaty)
-
Rare Japanese Tea Tasting (EN)
–
Antonella Teolato
-
Degustacja dojrzewających herbat sheng puerh – kolekcja z podróży przez Yunnan
–
Robert Kajstura
-
Herbaty koreańskie
–
Monika Hibner -Mońka (Czajownia)
Słodownia 2
-
Zmaluj sobie czarkę
–
Alicja Marusiak
-
Herbaciana alchemia – cold brew, aeropress, nitro
–
Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska
-
Degustacja wyselekcjonowanych herbat z TeaGardenia
–
Anna Kozłowska
-
Sztuka czarnych herbat: aromaty
–
Małgorzata Dawidowska-Kaliś
-
Trzeci ekspercki quiz herbaciany!
–
Antoni Kaluta (Teasome)
Słodownia sala
-
Stwórz własną mieszankę ziołową
–
Aneta Romanowska
-
Herbata i czekolada – czy to zgrana para?
–
Ewa Paluszkiewicz
-
Moderowana degustacja: herbaty oolong prażone nad węglem drzewnym
–
Wojtek Woźniak (thetea.pl)
-
Łyk Ciszy – psychologiczno-herbaciany krąg uważności
–
Kamila i Łukasz Drężek
Namiot warsztatowy
-
Barwne, ziołowe obrazy utensyliów herbaciany – warsztaty sensoryczne dla dzieci
–
Ewa Komorowska (Zaparzaj)
-
W jednej wannie z Japończykiem
–
Petr Kantor (Fundacja Laja)
-
Światłoczułe eksperymenty z ceramiką
–
Agata Ożarowska (Zaparzaj)
-
ASOBIMASHOU! Pobawmy się! Rodzinne warsztaty z zabawami japońskimi
–
Katarzyna Jaskólecka
-
Słynne zielone herbaty Chin – wykład z degustacją
–
Konrad Pociask (eHerbata.pl)
-
Wprowadzenie do leżakowanych herbat oolong wraz z degustacją
–
Andrzej Kokosza
Namiot prelekcyjny
-
Irańska herbata / Iranian tea (EN)
–
Agha (Fluffy Tea)
-
Herbaciany Poznań
–
Andrzej Kokosza (Zaparzaj)
-
Azerbejdżan podróż i herbata
–
Dawid Tomalak
-
Make your own tea (EN)
–
Petr Sic (Sicay)
-
Poznaj Matchę: przewodnik po sproszkowanej herbacie z Japonii
–
Martyna Kubiak (Zaparzaj)
-
Skąd popularność czarnej herbaty?
–
Wojciech Dąbek (Zaparzaj)
Herbaciarnie w terenie
-
Kvenobani 2024 – degustacja herbat gruzińskich
–
Rafał Ziąbka
-
Herbata w Polsce – panel dyskusyjny
–
moderator: Ania Brożyna
-
Herbaty funkcjonalne – co to takiego?
–
Marlena Drygas (Emotea)
Polana
-
Joga i medytacja herbaciana
–
Monika Orowiecka