Program Zaparzaj! 2024 – lista dla mobilnych

Sobota 7 września 2024

Słodownia 1

  • Metoda Lu Yu

    Valentyna Severenchuk

  • O czym mówię, kiedy mówię pu'er – degustacja i osobiste spojrzenie na herbaty sheng pu'er

    Konrad Pociask (eHerbata.pl)

  • Zioła adaptogenne i refleksologia sposobem na stres

    Ewa Komorowska , Agata Karlińska

  • Matcha tasting (EN)

    Antonella Teolato / Alberto Pomiato

  • Matcha tasting (EN)

    Antonella Teolato / Alberto Pomiato

  • dziewczyny // rośliny

    Aneta Romanowska

Słodownia 2

  • Herbata w piśmie japońskim

    Dawid Tomalak

  • Taiwan oolong crash course tasting (EN)

    XianCha Tea: Ilya Averyanov

  • Japońskie herbaty codzienne

    Kamila Fąs (Zaparzaj)

  • Stwórz swoją czarkę

    Alicja Marusiak

Słodownia sala

  • Chińska ceremonia zielonej herbaty w szkle

    Agata Chyla – Herbaciarium

  • Herbaciana ciemnia fotograficzna

    Agata Ożarowska

  • Herbaty z Wuyishanu. Zapiski na marginesie

    Michał Królikowski (Puerh.pl)

  • Uważnie z herbatą

    Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska

Namiot warsztatowy

  • Dobroczynne efekty picia herbaty konopnej

    Arkadiusz Kaczmarek

  • Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci

    Katarzyna Jaskólecka

  • Japanese Tea Ceremony (EN)

    Antonella Teolato / Alberto Pomiato

  • Sztuka czarnych herbat: klasyka

    Małgorzata Dawidowska-Kaliś

  • Degustacja kiperska herbat Darjeeling z ogrodu Okayti

    Anna Kozłowska (Zaparzaj)

  • Różnorodność herbaty – sześć kolorów dla początkujących

    Dominik Waberski (Zaparzaj)

Namiot prelekcyjny

  • Subiektywny wstęp do herbaty

    Andrzej Kokosza (Zaparzaj)

  • Wprowadzenie do chado/Introduction to chado

    Kostiantyn Volkovynskyi

  • Kombucha – eliksir zdrowia czy chwilowa moda?

    Miłosz Latosi

  • W poszukiwaniu wyjątkowej herbaty – opowieści z Chin

    Robert Kajstura

  • Wiedza o wodzie oraz jej roli w parzeniu herbaty

    Eliza Morawska – BRITA Polska

  • Powroty w Himalaje – droga niejednego kubka herbaty

    Agata Ożarowska (One Cup of Tea)

  • Dekada herbaty w Poznaniu – Klub Herbaty Zaparzaj ma urodziny!

    Anna Brożyna (Zaparzaj)

  • Ceremonia Świadomego Oddechu DMCO

    Michał „Mantralny” Rybicki

Herbaciarnie w terenie

  • Ile trawy na trawniku? Spacer botaniczny dla dzieci

    Katarzyna Jaskólecka

  • Otwarta degustacja znakomitych herbat Teasome

    Antoni Kaluta

  • Fundacja Laja oraz jej festiwal Święta Herbaty

    Petr Kantor (Fundacja Laja)

Polana

  • Warsztaty tai chi

    Michał Samcik

Niedziela 8 września 2024

Słodownia 1

  • Raz, dwa – gongfu cha!

    Kamil Kołodziejczyk

  • Lao Cha: kto i po co ją pije

    Murat Kornaev (Dobrej Herbaty)

  • Rare Japanese Tea Tasting (EN)

    Antonella Teolato

  • Degustacja dojrzewających herbat sheng puerh – kolekcja z podróży przez Yunnan

    Robert Kajstura

  • Herbaty koreańskie

    Monika Hibner -Mońka (Czajownia)

Słodownia 2

  • Zmaluj sobie czarkę

    Alicja Marusiak

  • Herbaciana alchemia – cold brew, aeropress, nitro

    Mikołaj Wawrzyniecki i Natalia Biłoszewska

  • Degustacja wyselekcjonowanych herbat z TeaGardenia

    Anna Kozłowska

  • Sztuka czarnych herbat: aromaty

    Małgorzata Dawidowska-Kaliś

  • Trzeci ekspercki quiz herbaciany!

    Antoni Kaluta (Teasome)

Słodownia sala

  • Stwórz własną mieszankę ziołową

    Aneta Romanowska

  • Herbata i czekolada – czy to zgrana para?

    Ewa Paluszkiewicz

  • Moderowana degustacja: herbaty oolong prażone nad węglem drzewnym

    Wojtek Woźniak (thetea.pl)

  • Łyk Ciszy – psychologiczno-herbaciany krąg uważności

    Kamila i Łukasz Drężek

Namiot warsztatowy

  • Barwne, ziołowe obrazy utensyliów herbaciany – warsztaty sensoryczne dla dzieci

    Ewa Komorowska (Zaparzaj)

  • W jednej wannie z Japończykiem

    Petr Kantor (Fundacja Laja)

  • Światłoczułe eksperymenty z ceramiką

    Agata Ożarowska (Zaparzaj)

  • ASOBIMASHOU! Pobawmy się! Rodzinne warsztaty z zabawami japońskimi

    Katarzyna Jaskólecka

  • Słynne zielone herbaty Chin – wykład z degustacją

    Konrad Pociask (eHerbata.pl)

  • Wprowadzenie do leżakowanych herbat oolong wraz z degustacją

    Andrzej Kokosza

Namiot prelekcyjny

  • Irańska herbata / Iranian tea (EN)

    Agha (Fluffy Tea)

  • Herbaciany Poznań

    Andrzej Kokosza (Zaparzaj)

  • Azerbejdżan podróż i herbata

    Dawid Tomalak

  • Make your own tea (EN)

    Petr Sic (Sicay)

  • Poznaj Matchę: przewodnik po sproszkowanej herbacie z Japonii

    Martyna Kubiak (Zaparzaj)

  • Skąd popularność czarnej herbaty?

    Wojciech Dąbek (Zaparzaj)

Herbaciarnie w terenie

  • Kvenobani 2024 – degustacja herbat gruzińskich

    Rafał Ziąbka

  • Herbata w Polsce – panel dyskusyjny

    moderator: Ania Brożyna

  • Herbaty funkcjonalne – co to takiego?

    Marlena Drygas (Emotea)

Polana

  • Joga i medytacja herbaciana

    Monika Orowiecka