O członkach Stowarzyszenia Klub Herbaty Zaparzaj

Prezes Stowarzyszenia
Szefowa sekcji "Zaparzaj w sieci", "Zaparzaj online"
Ania Brożyna zaczęła regularnie organizować wirtualne spotkania dla herbaciarzy, z werwą moderowała pierwsze w Polsce zawody herbaciane Tea Master Cup w Krakowie oraz spotkanie z herbacianymi blogerami podczas Święta Herbaty w Cieszynie i stworzyła herbacianą mapę Polski, byście zawsze na swojej drodze mogli trafić do miejsca z dobrą herbatą. Na co dzień znajdziecie ją na blogu Piewcy Teiny. Prowadzi prelekcje, spotkania i warsztaty herbaciane.

Wiceprezes Stowarzyszenia
Szefowa sekcji "Szkoleń wewnętrznych"
Jolanta Jona z miłości do herbaty założyła blog Herbaciany Notes, gdzie stara się uchwycić istotę herbatyzmu. Inicjatorka powstania Warszawskiego Kolektywu Herbacianego i aktywna animatorka spotkań promujących kulturę herbaty w Polsce. Od pierwszej edycji całym sercem wspiera w organizację Poznańskiego Festiwalu Herbaty Zaparzaj!.

Wiceprezes Stowarzyszenia
W szeregi ekipy Poznańskiego Festiwalu Herbaty Zaparzaj! weszła także Agata Ożarowska, która sprawdzała, jak na Wyspach Owczych można w warunkach polowych przyrządzić dobrą herbatę a przy okazji zrobić rewelacyjne zdjęcia otaczającej przyrody. Agata prowadzi sklep z herbatami nepalskimi i ceramiką One Cup of Tea.

Komisja rewizyjna
Szefowa sekcji "Media"

Szefowa sekcji "Zaparzaj Pod Lampionami"

Komisja rewizyjna
Szefowa sekcji "Zaparzaj w terenie", "Festiwal Zaparzaj!"

Szefowa sekcji "Zaparzaj Zioła"

Ewa Kowalik, na co dzień mieszka w Hiszpanii i jest autorką bloga Herbatniczek i ChaLeon. Aktywnie współtworzy Stowarzyszenie Klub Herbaty Zaparzaj!. Od kilku lat zgłębia tajniki tai chi oraz języka chińskiego, a ostatnio próbuje sił w nauce ceramiki. W ramach pasji fotograficznej wspierała organizację Zaparzaj! od strony wizualnej.
Z wykształcenia leśnik, przez ostatnie lata zajmowała się fotografią ślubną oraz produktową pod własną marką Fotoaurinko.
Lubi podróże, spotkania przy herbacie oraz ciszę i spokój.



Wojciech Dąbek – jego przygoda z herbatą zaczęła się na studiach w Krakowie w 2016 r. Powoli odkrywając herbaciany świat zaczął pracować w herbaciarni Czarka, gdzie pozostał do końca studiów. Po przeprowadzce do Poznania dał się poznać Stowarzyszeniu Zaparzaj jako wolontariusz na Festiwalu Zaparzaj w 2021 roku, niedługo później dołączył do stowarzyszenia.
Uwielbia herbaty chińskie, szczególnie czarne, co świetnie łączy się z miłością do całej chińskiej kultury i historii.

Andrzej Kokosza


Krzysztof Przesmycki
