Herbaty puerh mają w sobie moc i tajemniczość. Zawiera się ona w trzech czynnikach – jakości liści, właściwym spracowaniu i odpowiednim przechowywaniu. Wszystkie te czynniki są równie ważne. Osobiście uważam, że nie warto kupować herbaty (większej ilości) przed jej skosztowaniem.
W trakcie degustacji napijemy się trzech herbat sheng puerh z mojej prywatnej kolekcji zdobytej w trakcie wspólnej podróży przez chińską prowincję Yunnan. W tym wyjątkowym miejscu jest wiele starych drzew herbacianych. Ludzie zajmujący się produkcją herbaty posiadają naturalną wiedzę i praktyczną umiejętność sprasowania liści. Udało się nam dotrzeć do miejsc gdzie życie ludzi jest naznaczone herbatą, gdzie harmonia jest wyznacznikiem skromnej, ale i rzetelnej pracy. Wynikiem tego jest energia zawarta w zakupionej przez nas herbacie.
Nie jestem kolekcjonerem herbat puerh, lubię cieszyć się każdą dobrą czarką herbaty. W trakcie degustacji postaramy się dotrzeć do tej energii, zawartej w dojrzewających liściach herbaty puerh.
Ilość miejsc: 12
Koszt: 100 zł
Rozkład Czasowy Wydarzenia (1)
Słodownia 1
-
Robert Kajstura