Kombucha – eliksir zdrowia czy chwilowa moda?

Czym jest kombucha i dlaczego zyskała tak dużą popularność na całym świecie? Czy ten fermentowany napój rzeczywiście posiada właściwości zdrowotne, o których tyle się mówi? Podczas naszego wykładu przyjrzymy się temu, co kryje się za tajemniczą symbiotyczną kulturą bakterii i drożdży, a także omówimy, w jaki sposób kombucha może wpływać na nasze zdrowie. Zapraszamy, by wspólnie odkryć, czy kombucha to tylko modny trend, czy też napój o wyjątkowych korzyściach dla organizmu. Wykład podzielony będzie na dwie części – część teoretyczną oraz pokaz praktyczny z degustacją.

– Historia
– Czym właściwie jest SCOBY?
– Jak zacząć?
– Właściwości zdrowotne
– Praktyczne wskazówki dotyczące domowej produkcji

Rozkład Czasowy Wydarzenia (1)

Namiot prelekcyjny
-
Miłosz Latosi