Blaski i cienie własnej uprawy herbaty w Gruzji

Nie każdy ma możliwość picia herbaty z własnego ogródka… Dlaczego nie? To da się zrobić. Od jakiegoś czasu Herbaciarni Laja oraz festiwal Święto Herbaty w Cieszynie ma własny kawałek herbacianego ogrodu położonego u podnóża Kaukazu. Poznajemy tam z czym się je uprawa i produkcja herbaty. I najważniejsze jak może smakować własnoręcznie zrobiona herbata. Spotkanie poprowadzi Michał Królikowski który, na co dzień ogarnia cieszyńską herbaciarnię Laja, współorganizuje festiwal Święta Herbaty, a od jakiegoś czasu poświęca swoją uwagę nowemu projektowi związanemu z herbatą www.puerh.pl. Uwaga: degustacja przewidziana dla pierwszych 12 osób, ale posłuchać i popatrzeć może każdy:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *