Food pairing, czyli parowanie smaków, to sztuka łączenia różnych produktów spożywczych, które współgrają ze sobą pod względem smakowym i zapachowym, pozwala ona odkrywać nowe, nieoczekiwane połączenia.
Tym razem w roli głównej HERBATA I CZEKOLADA.
Czy to dobre połączenie? Zapraszam do doświadczenia tej zmysłowej przygody.
Będziemy zagłębiać się w smaki płynące z połączenia:
– herbaty czarnej Assam Nahorhabi z ciemną czekoladą Ecuador 70% cacoa z płatkami 22-karatowego złota
– herbaty czarnej Gruzja Guria z ciemną czekoladą Tanzania 75% z prażonymi ziarnami kakaowca
– herbaty czarnej Darjeeling Risheehat FF z czekoladą mleczną z orzechami laskowymi.
– herbaty czarnej Earl Grey Imperial z ciemną czekoladą z pomarańczą
– herbaty Oolong Da Hong Pao z ciemną czekoladą Papua New Guinea 70% z kwiatem soli morskiej
– herbatę zieloną Japońska Genmaicha z mleczną czekoladą z truskawkami
– herbatę zieloną Japońska Matcha Hisui z pitną białą czekoladą ze śmietanką 30%
– na sam koniec przygotujemy pitną mleczną czekoladę z rozgrzewającym naparem Masala Chai
Ilość miejsc: max 12
Koszt: 75 zł
Rozkład Czasowy Wydarzenia (1)
Słodownia sala
-
Ewa Paluszkiewicz