Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, czy Japończycy naprawdę codziennie zaczynają dzień od tradycyjnej herbaty matcha, czy może częściej sięgają po inne napary?
Zapraszam na warsztaty połączone z degustacją, podczas których postaram się rozwiać te wątpliwości.
Porozmawiamy, wypijemy herbatę i skosztujemy czegoś słodkiego. Opowiem Wam o swoim pobycie i pracy w tradycyjnym japońskim ryokanie, gdzie miałam okazję zanurzyć się w kulturze herbaty i doświadczyć japońskiej gościnności. Podzielę się również historiami z moich podróży po Wyspach Japońskich.
Warsztaty będą okazją nie tylko do poznania różnorodnych smaków, ale również do zgłębienia fascynującej kultury Japonii, widzianej oczami kogoś, kto miał okazję doświadczyć jej z bliska przez prawie rok.
Ilość miejsc: 10
Koszt: 30 zł
Rozkład Czasowy Wydarzenia (1)
Słodownia 2
-
Kamila Fąs (Zaparzaj)