Cena: 10 zł/osoba (3 grupy po 10 os.)
Kolejne grupy zaczynają o godzinach: 16:00, 16:30, 17:00
Warsztaty parzenia i picia najzdrowszej herbaty na świecie prowadzony przez jednego ze sponsorów naszego Festiwalu – firmę Moya Matcha. Podczas warsztatu dowiecie się:
- jak szybko i łatwo ją zaparzyć
- nietypowe zastosowania matchy
- jak wybrać matchę dostosowaną do swoich potrzeb
- jak jest uprawiana herbata matcha
- z jakich właściwości słynie matcha Podczas warsztatów wykorzystane zostaną trzy rodzaje organicznej japońskiej matchy.
Moya Matcha to polsko-japońska marka organicznych japońskich herbat założona w 2015 roku przez Hitomi Saito. Hitomi wychowana w Japonii, a wykształcona na szefa kuchni w Paryżu w słynnej szkole Le Cordon Bleu za cel przyjęła sobie popularyzację prozdrowotnych właściwości matchy i zastosowania tej herbaty w kuchni europejskiej. Związki rodzinne z Polską wprowadziły Hitomi w zupełnie nowy mikrokosmos smaków i pozwoliły rozwinąć repertuar własnego atelier o unikatowe zestawienia motywów japońskich, francuskich i polskich. Obecnie wśród produktów Moya Matcha znajdują się organiczna matcha, zielone herbaty liściaste, ceramika współtworzona z polskimi twórcami według japońskich receptur, a także akcesoria do parzenia herbaty.