Sobota 13 września 2025
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Kombucha – tajemnice, fakty i mity
– Laura Mochalska |
Co ma wspólnego Earl Grey i disco polo?
– Magdalena Bożek |
Dwa kolory, dwie czarki – warsztaty ceramiczne
– Alicja Marusiak |
Dorayaki – japoński deser na Twoich oczach
– Natalia Siwecka |
Zielona Korea – Wstęp do koreańskich zielonych herbat
– Martyna Kubiak (Zaparzaj!) |
Warsztaty tai chi
– Michał Samcik |
Japonia w terenie! – Herbaty Ikedoki
– Marta Skorupska (Ikedoki) |
||
| 10:15 |
Zielona Korea – Wstęp do koreańskich zielonych herbat
– Martyna Kubiak (Zaparzaj!) |
||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 |
Karaage na dwa sposoby – japońska uczta
– Natalia Siwecka |
||||||||
| 11:15 | |||||||||
| 11:30 |
Matcha boom, deep problems (EN)
– Areek Rishe Tea |
Wietnam – kraj o niespotykanej bogatej kulturze herbaty
– Robert Tomczyk |
Puerh tea, a temporal experience (EN)
– Olivier Schneider |
Własnoręczna makrama na termos lub butelkę
– Hannah Taylor |
|||||
| 11:45 | |||||||||
| 12:00 | |||||||||
| 12:15 |
Wiedza o wodzie i jej roli w parzeniu herbaty
– Eliza Morawska (BRITA Polska) |
||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 |
Puerh tea, a temporal experience (EN)
– Olivier Schneider |
||||||||
| 13:00 |
The colors of Japanese tea: rarities and specialties (EN)
– Antonella Teolato |
Barwienie tkanin metodą "dirty pot"
– Oksana Neczytajło |
Chińska Metoda Gongfu Cha – warsztaty dla początkujących od podstaw
– Miłosz Koźbiał, Dagmara Kowalek |
||||||
| 13:15 |
Invitation to chaji – the climax of chadō (EN)
– Yukiko Okuno (Kitsutsuki) |
||||||||
| 13:30 | |||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 |
Herbata a dieta
– Ewa Komorowska (Zaparzaj!) |
||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 |
Podróż śladami chińskiej herbaty
– Łukasz Ślazyk |
Zaparzaj! w Sieci – na kocykach!
– Krzysztof Przesmycki (Zaparzaj!) |
|||||||
| 14:45 | |||||||||
| 15:00 |
Gyokuro masterclass (EN)
– Areek Rishe Tea |
||||||||
| 15:15 |
Czarka tajemnic
– Małgorzata Dawidowska-Kaliś (Five o’clock) |
||||||||
| 15:30 |
Wernisaż wystawy Głębiej w Ceramikę
– Katarzyna Poniecka (Gliniana Kula) |
||||||||
| 15:45 | |||||||||
| 16:00 |
Shizuku-cha – Sztuka Parzenia Yame Dentō Hon Gyokuro
– Martyna Kubiak (Zaparzaj!) |
||||||||
| 16:15 |
Brew the rare and extraordinary teas with Praveen Sirvi
– Praveen Sirvi (TeaGardenia) and Anna Kozłowska (Zaparzaj!) |
Herbaty utleniane z liści drzew
– Kamil Orłowski |
|||||||
| 16:30 |
Różne oblicza Tie Guan Yin – moderowana degustacja
– Wojciech Woźniak (thetea.pl) |
||||||||
| 16:45 |
Spotkanie z producentem herbaty matcha – Q&A i samodzielne mielenie!
– Dominik Waberski (Zaparzaj!), Seigo Kondo |
||||||||
| 17:00 |
Łyk Ciszy – podróż w głąb siebie
– Kamila i Łukasz Drężek (Łyk Ciszy) |
Czwarty ekspercki quiz herbaciany!
– Antoni Kaluta (Teasome.pl) |
|||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 |
Sound&Sip – koncert mis nepalskich i medytacyjna ceremonia herbaty
– Monika Orowiecka |
||||||||
| 17:45 | |||||||||
| 18:00 |
Degustacja różnorodnych herbat oolong z Czajowni
– Piotr Mońka (Czajownia) |
||||||||
| 18:15 |
What is exquisite tea – secret behind the manufacturing process
– Praveen Sirivi (TeaGardenia) |
||||||||
| 18:30 | |||||||||
| 18:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:30 |
Matcha boom, deep problems (EN)
– Areek Rishe Tea |
||||||||
| 11:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12:15 |
Wiedza o wodzie i jej roli w parzeniu herbaty
– Eliza Morawska (BRITA Polska) |
||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 | |||||||||
| 13:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:30 |
Wernisaż wystawy Głębiej w Ceramikę
– Katarzyna Poniecka (Gliniana Kula) |
||||||||
| 15:45 | |||||||||
| 16:00 | |||||||||
| 16:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:45 |
Spotkanie z producentem herbaty matcha – Q&A i samodzielne mielenie!
– Dominik Waberski (Zaparzaj!), Seigo Kondo |
||||||||
| 17:00 | |||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 | |||||||||
| 17:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18:15 |
What is exquisite tea – secret behind the manufacturing process
– Praveen Sirivi (TeaGardenia) |
||||||||
| 18:30 | |||||||||
| 18:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Kombucha – tajemnice, fakty i mity
– Laura Mochalska |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:30 |
Wietnam – kraj o niespotykanej bogatej kulturze herbaty
– Robert Tomczyk |
||||||||
| 11:45 | |||||||||
| 12:00 | |||||||||
| 12:15 | |||||||||
| 12:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:00 |
The colors of Japanese tea: rarities and specialties (EN)
– Antonella Teolato |
||||||||
| 13:15 | |||||||||
| 13:30 | |||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 | |||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 | |||||||||
| 14:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:15 |
Czarka tajemnic
– Małgorzata Dawidowska-Kaliś (Five o’clock) |
||||||||
| 15:30 | |||||||||
| 15:45 | |||||||||
| 16:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:30 |
Różne oblicza Tie Guan Yin – moderowana degustacja
– Wojciech Woźniak (thetea.pl) |
||||||||
| 16:45 | |||||||||
| 17:00 | |||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Co ma wspólnego Earl Grey i disco polo?
– Magdalena Bożek |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:30 |
Puerh tea, a temporal experience (EN)
– Olivier Schneider |
||||||||
| 11:45 | |||||||||
| 12:00 | |||||||||
| 12:15 | |||||||||
| 12:45 |
Puerh tea, a temporal experience (EN)
– Olivier Schneider |
||||||||
| 13:00 | |||||||||
| 13:15 | |||||||||
| 13:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 14:00 |
Herbata a dieta
– Ewa Komorowska (Zaparzaj!) |
||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:00 |
Gyokuro masterclass (EN)
– Areek Rishe Tea |
||||||||
| 15:15 | |||||||||
| 15:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:15 |
Brew the rare and extraordinary teas with Praveen Sirvi
– Praveen Sirvi (TeaGardenia) and Anna Kozłowska (Zaparzaj!) |
||||||||
| 16:30 | |||||||||
| 16:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 17:30 |
Sound&Sip – koncert mis nepalskich i medytacyjna ceremonia herbaty
– Monika Orowiecka |
||||||||
| 17:45 | |||||||||
| 18:00 | |||||||||
| 18:15 | |||||||||
| 18:30 | |||||||||
| 18:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Dwa kolory, dwie czarki – warsztaty ceramiczne
– Alicja Marusiak |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:30 |
Własnoręczna makrama na termos lub butelkę
– Hannah Taylor |
||||||||
| 11:45 | |||||||||
| 12:00 | |||||||||
| 12:15 | |||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:15 |
Invitation to chaji – the climax of chadō (EN)
– Yukiko Okuno (Kitsutsuki) |
||||||||
| 13:30 | |||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18:00 |
Degustacja różnorodnych herbat oolong z Czajowni
– Piotr Mońka (Czajownia) |
||||||||
| 18:15 | |||||||||
| 18:30 | |||||||||
| 18:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Dorayaki – japoński deser na Twoich oczach
– Natalia Siwecka |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:00 |
Karaage na dwa sposoby – japońska uczta
– Natalia Siwecka |
||||||||
| 11:15 | |||||||||
| 11:30 | |||||||||
| 11:45 | |||||||||
| 12:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:00 |
Barwienie tkanin metodą "dirty pot"
– Oksana Neczytajło |
||||||||
| 13:15 | |||||||||
| 13:30 | |||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 | |||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 | |||||||||
| 14:45 | |||||||||
| 15:00 | |||||||||
| 15:15 | |||||||||
| 15:30 | |||||||||
| 15:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:15 |
Herbaty utleniane z liści drzew
– Kamil Orłowski |
||||||||
| 16:30 | |||||||||
| 16:45 | |||||||||
| 17:00 | |||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Zielona Korea – Wstęp do koreańskich zielonych herbat
– Martyna Kubiak (Zaparzaj!) |
||||||||
| 10:15 |
Zielona Korea – Wstęp do koreańskich zielonych herbat
– Martyna Kubiak (Zaparzaj!) |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:00 |
Chińska Metoda Gongfu Cha – warsztaty dla początkujących od podstaw
– Miłosz Koźbiał, Dagmara Kowalek |
||||||||
| 13:15 | |||||||||
| 13:30 | |||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 14:30 |
Podróż śladami chińskiej herbaty
– Łukasz Ślazyk |
||||||||
| 14:45 | |||||||||
| 15:00 | |||||||||
| 15:15 | |||||||||
| 15:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:00 |
Shizuku-cha – Sztuka Parzenia Yame Dentō Hon Gyokuro
– Martyna Kubiak (Zaparzaj!) |
||||||||
| 16:15 | |||||||||
| 16:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 17:00 |
Łyk Ciszy – podróż w głąb siebie
– Kamila i Łukasz Drężek (Łyk Ciszy) |
||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 | |||||||||
| 17:45 | |||||||||
| 18:00 | |||||||||
| 18:15 | |||||||||
| 18:30 | |||||||||
| 18:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 17:00 |
Czwarty ekspercki quiz herbaciany!
– Antoni Kaluta (Teasome.pl) |
||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 | |||||||||
| 17:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Warsztaty tai chi
– Michał Samcik |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Japonia w terenie! – Herbaty Ikedoki
– Marta Skorupska (Ikedoki) |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 | |||||||||
| 11:15 | |||||||||
| 11:30 | |||||||||
| 11:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 14:30 |
Zaparzaj! w Sieci – na kocykach!
– Krzysztof Przesmycki (Zaparzaj!) |
||||||||
| 14:45 | |||||||||
| 15:00 | |||||||||
| 15:15 | |||||||||
| 15:30 | |||||||||
| 15:45 |
Słodownia sala główna
-
Matcha boom, deep problems (EN)
–
Areek Rishe Tea
-
Wiedza o wodzie i jej roli w parzeniu herbaty
–
Eliza Morawska (BRITA Polska)
-
Wernisaż wystawy Głębiej w Ceramikę
–
Katarzyna Poniecka (Gliniana Kula)
-
Spotkanie z producentem herbaty matcha – Q&A i samodzielne mielenie!
–
Dominik Waberski (Zaparzaj!), Seigo Kondo
-
What is exquisite tea – secret behind the manufacturing process
–
Praveen Sirivi (TeaGardenia)
Słodownia sala ceglana
-
Kombucha – tajemnice, fakty i mity
–
Laura Mochalska
-
Wietnam – kraj o niespotykanej bogatej kulturze herbaty
–
Robert Tomczyk
-
The colors of Japanese tea: rarities and specialties (EN)
–
Antonella Teolato
-
Czarka tajemnic
–
Małgorzata Dawidowska-Kaliś (Five o’clock)
-
Różne oblicza Tie Guan Yin – moderowana degustacja
–
Wojciech Woźniak (thetea.pl)
Słodownia sala boczna
-
Co ma wspólnego Earl Grey i disco polo?
–
Magdalena Bożek
-
Puerh tea, a temporal experience (EN)
–
Olivier Schneider
-
Puerh tea, a temporal experience (EN)
–
Olivier Schneider
-
Herbata a dieta
–
Ewa Komorowska (Zaparzaj!)
-
Gyokuro masterclass (EN)
–
Areek Rishe Tea
-
Brew the rare and extraordinary teas with Praveen Sirvi
–
Praveen Sirvi (TeaGardenia) and Anna Kozłowska (Zaparzaj!)
-
Sound&Sip – koncert mis nepalskich i medytacyjna ceremonia herbaty
–
Monika Orowiecka
Namiot warsztatowy
-
Dwa kolory, dwie czarki – warsztaty ceramiczne
–
Alicja Marusiak
-
Własnoręczna makrama na termos lub butelkę
–
Hannah Taylor
-
Invitation to chaji – the climax of chadō (EN)
–
Yukiko Okuno (Kitsutsuki)
-
Degustacja różnorodnych herbat oolong z Czajowni
–
Piotr Mońka (Czajownia)
Namiot artystyczny
-
Dorayaki – japoński deser na Twoich oczach
–
Natalia Siwecka
-
Karaage na dwa sposoby – japońska uczta
–
Natalia Siwecka
-
Barwienie tkanin metodą "dirty pot"
–
Oksana Neczytajło
-
Herbaty utleniane z liści drzew
–
Kamil Orłowski
Namiot medytacyjny
-
Zielona Korea – Wstęp do koreańskich zielonych herbat
–
Martyna Kubiak (Zaparzaj!)
-
Zielona Korea – Wstęp do koreańskich zielonych herbat
–
Martyna Kubiak (Zaparzaj!)
-
Chińska Metoda Gongfu Cha – warsztaty dla początkujących od podstaw
–
Miłosz Koźbiał, Dagmara Kowalek
-
Podróż śladami chińskiej herbaty
–
Łukasz Ślazyk
-
Shizuku-cha – Sztuka Parzenia Yame Dentō Hon Gyokuro
–
Martyna Kubiak (Zaparzaj!)
-
Łyk Ciszy – podróż w głąb siebie
–
Kamila i Łukasz Drężek (Łyk Ciszy)
Pod drzewem
-
Czwarty ekspercki quiz herbaciany!
–
Antoni Kaluta (Teasome.pl)
Polana
-
Warsztaty tai chi
–
Michał Samcik
Herbaciarnie w terenie
-
Japonia w terenie! – Herbaty Ikedoki
–
Marta Skorupska (Ikedoki)
-
Zaparzaj! w Sieci – na kocykach!
–
Krzysztof Przesmycki (Zaparzaj!)
Niedziela 14września 2025
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Sustainability of Darjeeling tea garden (EN)
– Okayti |
Smak i jego głębie, degustacja herbat pu-erh z lat 90 XX wieku
– Michał Królikowski (puerh.pl) |
Japanese Tea Ceremony
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
Malowanie Kobaltem – warsztaty z malowania podszkliwną farbą kobaltową na ceramice
– Alicja Marusiak |
Moc ziół w codziennym życiu
– Maria Jurasz (gaiwanherbaty.pl) |
Szydełkowy woreczek na gaiwan lub czarkę
– Hannah Taylor (Zaparzaj!) |
Poznaj głębiej Klub Herbaty Zaparzaj!
– Anna Brożyna (Zaparzaj!), Jolanta Jona (Zaparzaj!) |
||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 |
Bashu Chadao – syczuańska droga herbaty
– Agata Chyla (Herbaciarium) |
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
|||||||
| 11:15 |
Herbata – smak zen i nie tylko. O filozofii i symbolach na drodze herbaty
– Monika Orowiecka |
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
|||||||
| 11:30 |
Gohei waraji mochi – japońskie przekąski z okresu Edo
– Karolina Tamioła (zmienkarme.pl) |
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
|||||||
| 11:45 | |||||||||
| 12:00 |
Oddychaj głębiej
– Ewa Komorowska (Zaparzaj!), Agata Karlińska |
||||||||
| 12:15 |
Podróż po japońskich zakątkach ceramicznych – przedstawienie stylów ceramicznych z trzech regionów Japonii
– Małgorzata Korczak-Sulińska |
Turystyka herbaciana – Japonia i inne kraje Azji Wschodniej – Chiny, Wietnam, Korea
– Robert Tomczyk |
O herbacianych podróżach na kocach…
– |
||||||
| 12:30 |
The World of GABA Tea (EN)
– XianCha Tea |
||||||||
| 12:45 | |||||||||
| 13:00 |
Popołudnie z Japonią – literatura, kultura, smaki – Wydawnictwo Karakter i Kirin
– |
||||||||
| 13:15 |
Matcha Bezceremonialnie – wykład i degustacja
– Antoni Kaluta (Teasome.pl) |
Wprowadzenie do sześciu kolorów herbaty dla początkujących herbaciarzy
– Dominik Waberski (Zaparzaj!) |
|||||||
| 13:30 |
Karate seminar – through respiration to balance (EN)
– Alberto Pomiato |
Poznaj Warszawską Społeczność Herbacianą
– Karolina Remisz |
|||||||
| 13:45 |
Czarka pełna DOBROSTANU? – dyskusja o herbacie i naszej psychice
– Agata Ożarowska (Zaparzaj!) |
Tea Production Workshops in Georgia – make your own tea!
– Petr Sič (Sičaj), Krzysztof Przesmycki (Zaparzaj!), Bartłomiej Zduńczyk (AromatyHerbaty) |
Herbatą przy herbacie – herbaciane akwarele
– Wiktoria Księżak (Zaparzaj!) |
||||||
| 14:00 |
Chemia aromatu herbaty
– Rafał Przybylok (Czajnikowy.pl) |
||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 |
Woda i herbata
– Małgorzata Grunduls (HerbatyCzas.pl) |
Degustacja herbaty z Ogrodu Okayti w Darjeeling
– Anna Kozłowska (Zaparzaj!) |
|||||||
| 14:45 |
Herbaciana medytacja – podróż do chińskiej świątyni WuYi
– Wojciech Dąbek (Zaparzaj!) |
||||||||
| 15:00 |
Degustacja herbat japońskich z kilku regionów Kyushu
– Małgorzata Korczak-Sulińska (Nagomi.pl) |
||||||||
| 15:15 |
Konopie bez tabu — relaks i zdrowie z natury
– Bartosz Langa |
Herbaciana medytacja – podróż do chińskiej świątyni WuYi
– Wojciech Dąbek (Zaparzaj!) |
|||||||
| 15:30 |
Opowiedz o herbacie w technice kolażu – warsztat twórczy
– Monika Sternik (@monsternik_collage) & Łyk Ciszy (Kamila i Łukasz Drężek) |
Spotkanie z Rafałem Przybylokiem
– Rafał Przybylok (Czajnikowy.pl) |
|||||||
| 15:45 |
Wielka degustacja Yabao!
– Daniel Oatt |
||||||||
| 16:00 |
ADHD herbatą lecz!
– Cezary Ciszewski (ADHD Underground) |
Karakorum TEA Way
– Agata Ożarowska (Zaparzaj!) |
|||||||
| 16:15 |
Japonia w terenie! – Herbaty Ikedoki
– Marta Skorupska (Ikedoki) |
||||||||
| 16:30 |
Japońska sztuka herbaty Chanoyu – pokaz formy bon tate mae (盆点前)
– Ivan Sitsko (Zielonaiczarna.pl) |
||||||||
| 16:45 | |||||||||
| 17:00 |
Relacja z wyprawy do Azji południowo-wschodniej 2025
– Dawid Tomalak |
Jak woda wpływa na smak
– Kuba Kalusiński (Guestcoffee.pl) |
|||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 | |||||||||
| 17:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Sustainability of Darjeeling tea garden (EN)
– Okayti |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:15 |
Herbata – smak zen i nie tylko. O filozofii i symbolach na drodze herbaty
– Monika Orowiecka |
||||||||
| 11:30 | |||||||||
| 11:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12:15 |
Podróż po japońskich zakątkach ceramicznych – przedstawienie stylów ceramicznych z trzech regionów Japonii
– Małgorzata Korczak-Sulińska |
||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 | |||||||||
| 13:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:45 |
Czarka pełna DOBROSTANU? – dyskusja o herbacie i naszej psychice
– Agata Ożarowska (Zaparzaj!) |
||||||||
| 14:00 | |||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 | |||||||||
| 14:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:15 |
Konopie bez tabu — relaks i zdrowie z natury
– Bartosz Langa |
||||||||
| 15:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:00 |
ADHD herbatą lecz!
– Cezary Ciszewski (ADHD Underground) |
||||||||
| 16:15 | |||||||||
| 16:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 17:00 |
Relacja z wyprawy do Azji południowo-wschodniej 2025
– Dawid Tomalak |
||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 | |||||||||
| 17:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:00 |
Bashu Chadao – syczuańska droga herbaty
– Agata Chyla (Herbaciarium) |
||||||||
| 11:15 | |||||||||
| 11:30 | |||||||||
| 11:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12:15 |
Turystyka herbaciana – Japonia i inne kraje Azji Wschodniej – Chiny, Wietnam, Korea
– Robert Tomczyk |
||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 | |||||||||
| 13:00 | |||||||||
| 13:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:45 |
Tea Production Workshops in Georgia – make your own tea!
– Petr Sič (Sičaj), Krzysztof Przesmycki (Zaparzaj!), Bartłomiej Zduńczyk (AromatyHerbaty) |
||||||||
| 14:00 | |||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:00 |
Degustacja herbat japońskich z kilku regionów Kyushu
– Małgorzata Korczak-Sulińska (Nagomi.pl) |
||||||||
| 15:15 | |||||||||
| 15:30 | |||||||||
| 15:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:30 |
Japońska sztuka herbaty Chanoyu – pokaz formy bon tate mae (盆点前)
– Ivan Sitsko (Zielonaiczarna.pl) |
||||||||
| 16:45 | |||||||||
| 17:00 | |||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 | |||||||||
| 17:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Smak i jego głębie, degustacja herbat pu-erh z lat 90 XX wieku
– Michał Królikowski (puerh.pl) |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:30 |
Gohei waraji mochi – japońskie przekąski z okresu Edo
– Karolina Tamioła (zmienkarme.pl) |
||||||||
| 11:45 | |||||||||
| 12:00 | |||||||||
| 12:15 | |||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:15 |
Matcha Bezceremonialnie – wykład i degustacja
– Antoni Kaluta (Teasome.pl) |
||||||||
| 13:30 | |||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 14:30 |
Woda i herbata
– Małgorzata Grunduls (HerbatyCzas.pl) |
||||||||
| 14:45 | |||||||||
| 15:00 | |||||||||
| 15:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:45 |
Wielka degustacja Yabao!
– Daniel Oatt |
||||||||
| 16:00 | |||||||||
| 16:15 | |||||||||
| 16:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 17:00 |
Jak woda wpływa na smak
– Kuba Kalusiński (Guestcoffee.pl) |
||||||||
| 17:15 | |||||||||
| 17:30 | |||||||||
| 17:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Japanese Tea Ceremony
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11:00 |
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
||||||||
| 11:15 |
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
||||||||
| 11:30 |
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
– Antonella Teolato, Alberto Pomiato |
||||||||
| 11:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12:30 |
The World of GABA Tea (EN)
– XianCha Tea |
||||||||
| 12:45 | |||||||||
| 13:00 | |||||||||
| 13:15 | |||||||||
| 13:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 14:00 |
Chemia aromatu herbaty
– Rafał Przybylok (Czajnikowy.pl) |
||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 | |||||||||
| 14:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Malowanie Kobaltem – warsztaty z malowania podszkliwną farbą kobaltową na ceramice
– Alicja Marusiak |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:45 |
Herbatą przy herbacie – herbaciane akwarele
– Wiktoria Księżak (Zaparzaj!) |
||||||||
| 14:00 | |||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 | |||||||||
| 14:45 | |||||||||
| 15:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:30 |
Opowiedz o herbacie w technice kolażu – warsztat twórczy
– Monika Sternik (@monsternik_collage) & Łyk Ciszy (Kamila i Łukasz Drężek) |
||||||||
| 15:45 | |||||||||
| 16:00 | |||||||||
| 16:15 | |||||||||
| 16:30 | |||||||||
| 16:45 | |||||||||
| 17:00 | |||||||||
| 17:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Moc ziół w codziennym życiu
– Maria Jurasz (gaiwanherbaty.pl) |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12:00 |
Oddychaj głębiej
– Ewa Komorowska (Zaparzaj!), Agata Karlińska |
||||||||
| 12:15 | |||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:15 |
Wprowadzenie do sześciu kolorów herbaty dla początkujących herbaciarzy
– Dominik Waberski (Zaparzaj!) |
||||||||
| 13:30 | |||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 | |||||||||
| 14:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 14:45 |
Herbaciana medytacja – podróż do chińskiej świątyni WuYi
– Wojciech Dąbek (Zaparzaj!) |
||||||||
| 15:00 | |||||||||
| 15:15 |
Herbaciana medytacja – podróż do chińskiej świątyni WuYi
– Wojciech Dąbek (Zaparzaj!) |
||||||||
| 15:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:00 |
Karakorum TEA Way
– Agata Ożarowska (Zaparzaj!) |
||||||||
| 16:15 | |||||||||
| 16:30 | |||||||||
| 16:45 | |||||||||
| 17:00 | |||||||||
| 17:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Szydełkowy woreczek na gaiwan lub czarkę
– Hannah Taylor (Zaparzaj!) |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 | |||||||||
| 11:00 | |||||||||
| 11:15 | |||||||||
| 11:30 | |||||||||
| 11:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:00 |
Popołudnie z Japonią – literatura, kultura, smaki – Wydawnictwo Karakter i Kirin
– |
||||||||
| 13:15 | |||||||||
| 13:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:30 |
Karate seminar – through respiration to balance (EN)
– Alberto Pomiato |
||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 | |||||||||
| 14:15 | |||||||||
| 14:30 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10:00 |
Poznaj głębiej Klub Herbaty Zaparzaj!
– Anna Brożyna (Zaparzaj!), Jolanta Jona (Zaparzaj!) |
||||||||
| 10:15 | |||||||||
| 10:30 | |||||||||
| 10:45 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 12:15 |
O herbacianych podróżach na kocach…
– |
||||||||
| 12:30 | |||||||||
| 12:45 | |||||||||
| 13:00 | |||||||||
| 13:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 13:30 |
Poznaj Warszawską Społeczność Herbacianą
– Karolina Remisz |
||||||||
| 13:45 | |||||||||
| 14:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 14:30 |
Degustacja herbaty z Ogrodu Okayti w Darjeeling
– Anna Kozłowska (Zaparzaj!) |
||||||||
| 14:45 | |||||||||
| 15:00 | |||||||||
| 15:15 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15:30 |
Spotkanie z Rafałem Przybylokiem
– Rafał Przybylok (Czajnikowy.pl) |
||||||||
| 15:45 | |||||||||
| 16:00 |
| Słodownia sala główna | Słodownia sala ceglana | Słodownia sala boczna | Namiot warsztatowy | Namiot artystyczny | Namiot medytacyjny | Pod drzewem | Polana | Herbaciarnie w terenie | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16:15 |
Japonia w terenie! – Herbaty Ikedoki
– Marta Skorupska (Ikedoki) |
||||||||
| 16:30 | |||||||||
| 16:45 |
Słodownia sala główna
-
Sustainability of Darjeeling tea garden (EN)
–
Okayti
-
Herbata – smak zen i nie tylko. O filozofii i symbolach na drodze herbaty
–
Monika Orowiecka
-
Podróż po japońskich zakątkach ceramicznych – przedstawienie stylów ceramicznych z trzech regionów Japonii
–
Małgorzata Korczak-Sulińska
-
Czarka pełna DOBROSTANU? – dyskusja o herbacie i naszej psychice
–
Agata Ożarowska (Zaparzaj!)
-
Konopie bez tabu — relaks i zdrowie z natury
–
Bartosz Langa
-
ADHD herbatą lecz!
–
Cezary Ciszewski (ADHD Underground)
-
Relacja z wyprawy do Azji południowo-wschodniej 2025
–
Dawid Tomalak
Słodownia sala ceglana
-
Bashu Chadao – syczuańska droga herbaty
–
Agata Chyla (Herbaciarium)
-
Turystyka herbaciana – Japonia i inne kraje Azji Wschodniej – Chiny, Wietnam, Korea
–
Robert Tomczyk
-
Tea Production Workshops in Georgia – make your own tea!
–
Petr Sič (Sičaj), Krzysztof Przesmycki (Zaparzaj!), Bartłomiej Zduńczyk (AromatyHerbaty)
-
Degustacja herbat japońskich z kilku regionów Kyushu
–
Małgorzata Korczak-Sulińska (Nagomi.pl)
-
Japońska sztuka herbaty Chanoyu – pokaz formy bon tate mae (盆点前)
–
Ivan Sitsko (Zielonaiczarna.pl)
Słodownia sala boczna
-
Smak i jego głębie, degustacja herbat pu-erh z lat 90 XX wieku
–
Michał Królikowski (puerh.pl)
-
Gohei waraji mochi – japońskie przekąski z okresu Edo
–
Karolina Tamioła (zmienkarme.pl)
-
Matcha Bezceremonialnie – wykład i degustacja
–
Antoni Kaluta (Teasome.pl)
-
Woda i herbata
–
Małgorzata Grunduls (HerbatyCzas.pl)
-
Wielka degustacja Yabao!
–
Daniel Oatt
-
Jak woda wpływa na smak
–
Kuba Kalusiński (Guestcoffee.pl)
Namiot warsztatowy
-
Japanese Tea Ceremony
–
Antonella Teolato, Alberto Pomiato
-
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
–
Antonella Teolato, Alberto Pomiato
-
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
–
Antonella Teolato, Alberto Pomiato
-
Japanese Tea Experience – Matcha Tasting (EN)
–
Antonella Teolato, Alberto Pomiato
-
The World of GABA Tea (EN)
–
XianCha Tea
-
Chemia aromatu herbaty
–
Rafał Przybylok (Czajnikowy.pl)
Namiot artystyczny
-
Malowanie Kobaltem – warsztaty z malowania podszkliwną farbą kobaltową na ceramice
–
Alicja Marusiak
-
Herbatą przy herbacie – herbaciane akwarele
–
Wiktoria Księżak (Zaparzaj!)
-
Opowiedz o herbacie w technice kolażu – warsztat twórczy
–
Monika Sternik (@monsternik_collage) & Łyk Ciszy (Kamila i Łukasz Drężek)
Namiot medytacyjny
-
Moc ziół w codziennym życiu
–
Maria Jurasz (gaiwanherbaty.pl)
-
Oddychaj głębiej
–
Ewa Komorowska (Zaparzaj!), Agata Karlińska
-
Wprowadzenie do sześciu kolorów herbaty dla początkujących herbaciarzy
–
Dominik Waberski (Zaparzaj!)
-
Herbaciana medytacja – podróż do chińskiej świątyni WuYi
–
Wojciech Dąbek (Zaparzaj!)
-
Herbaciana medytacja – podróż do chińskiej świątyni WuYi
–
Wojciech Dąbek (Zaparzaj!)
-
Karakorum TEA Way
–
Agata Ożarowska (Zaparzaj!)
Pod drzewem
-
Szydełkowy woreczek na gaiwan lub czarkę
–
Hannah Taylor (Zaparzaj!)
-
Popołudnie z Japonią – literatura, kultura, smaki – Wydawnictwo Karakter i Kirin
–
Polana
-
Karate seminar – through respiration to balance (EN)
–
Alberto Pomiato
Herbaciarnie w terenie
-
Poznaj głębiej Klub Herbaty Zaparzaj!
–
Anna Brożyna (Zaparzaj!), Jolanta Jona (Zaparzaj!)
-
O herbacianych podróżach na kocach…
–
-
Poznaj Warszawską Społeczność Herbacianą
–
Karolina Remisz
-
Degustacja herbaty z Ogrodu Okayti w Darjeeling
–
Anna Kozłowska (Zaparzaj!)
-
Spotkanie z Rafałem Przybylokiem
–
Rafał Przybylok (Czajnikowy.pl)
-
Japonia w terenie! – Herbaty Ikedoki
–
Marta Skorupska (Ikedoki)
