To, co wyróżnia Chengdu na tle chińskich miast, to pyszna, ostra kuchnia, pandy i HERBACIARNIE! Ponoć to najgęściej zaherbacione miasto w całych Chinach. Nic więc dziwnego, że wytworzyła się tam wyjątkowa kultura herbaty skupiona wokół gaiwanu — CHENGDU GAIWAN CHA.
Zapraszamy Państwa na warsztaty, na których zgłębimy historię i znaczenia herbaty w kulturze Sichuanu, a nawet odkryjemy tajemnice „gaiwanowego grypsu”. Za scenę posłuży nam zakątek Ogrodu Szeląg, który zamienimy w herbaciarnię rodem z parków Chengdu. To będzie niezwykła podróż przez smak i tradycję tego zachodniego regionu Chin.
Limit: 10 osób
10 pierwszym osobom gwarantujemy gaiwany i aktywny udział w warsztatach, ale każdy może usiąść z nami i posłuchać.
Rozkład Czasowy Wydarzenia (1)
Pająk nad wodą
-
Agata Chyla (Herbaciarium), Justyna Czyszczoń (Notatki z herbaty )