Gongfucha – a po co to komu?

(ENGLISH BELOW)

Kamil Kołodziejczyk z 250ml Herbaty

11.09, 10:30-11:30

Wstęp płatny (35zł/os), limit 12 miejsc

zapisy: kolodziejczyk90kamil@wp.pl

Prosimy w tytule maila napisać: “Gongfucha Zaparzaj”

Zastanawiasz się czy Gongfucha to tylko artystyczny wymysł, czy może ciekawa alternatywa dla standardowego zaparzania herbaty? Czy oprócz walorów estetycznych otrzymujemy coś jeszcze? No i być może najważniejsze pytanie: Gongfucha to chińska ceremonia herbaciana czy jednak styl parzenia?! Zarówno teorię jak i praktykę poznasz na moich warsztatach, gdzie opowiem o założeniach gongfucha, omówię każde z akcesoriów i zaprezentuję jak poprawnie zaparzyć herbatę, by wydobyć z niej wszystko co najlepsze.

Mam na imię Kamil, herbatą interesuję się już blisko 10 lat. Stale pogłębiam swoją wiedzę teoretyczną pochłaniając wszelkie dostępne książki i artykułu o herbacianej tematyce. Praktyka nie zostaje w tyle i regularnie popijając napar z liści Camelii Sinensis poszerzam swoje doświadczenie. Kilka miesięcy temu założyłem również kanał na YouTube „250 ml Herbaty”, który jest kolejnym elementem rozwijającym moją pasję do kultur Dalekiego Wschodu, w tym oczywiście do takich elementów jak herbata.

Gongfucha – who would need it for?

Kamil Kołodziejczyk from 250ml of Tea

11.09, 10: 30-11: 30

35 PLN / person, 12 seats

sign up: kolodziejczyk90kamil@wp.pl

(please write in the title of your email: “gongfucha zaparzaj”)

Are you wondering if Gongfucha is just an artistic invention or maybe an interesting alternative to standard tea brewing? Do we get anything else apart from the aesthetic values? And perhaps the most important question: Gongfucha is a Chinese tea ceremony or is it a style of brewing ?! You will learn about both theory and practice in my workshops, where I will talk about the assumptions of the gongfucha, discuss each of the accessories and present how to properly brew tea to get the best out of it.

My name is Kamil, I have been interested in tea for almost 10 years. I constantly deepen my theoretical knowledge by absorbing all available books and articles on tea topics. The practice is not lagging behind and by regularly sipping an infusion of Camelia Sinensis leaves, I expand my experience. A few months ago I also set up a YouTube channel „250 ml of Tea”, which is another element that develops my passion for the cultures of the Far East, including, of course, such elements as tea.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *