Wszystkie kolory czerni – przekrojowa degustacja czarnych herbat

Brak miejsc / no places left

Zapraszamy na pozostałe punkty programu! / Feel free to check the other events.

(ENGLISH BELOW)

Konrad Pociask

11.09, 13:00-14:00

Wstęp wolny ,12 miejsc

 zapisy: marta.kaczmarek@zaparzaj.pl

(w tytule maila prosimy wpisać “eherbata czarna herbata”)

Wiele osób wkraczających w świat herbaty liściastej stara się odchodzić jak najdalej od herbaty czarnej, kojarząc ją głównie z herbatami ekspresowymi. Herbaty czarne to jednak szeroka i zaskakująco różnorodna kategoria, w obrębie której także występują herbaty wysokiej klasy. W tej degustacji, skierowanej głównie do początkujących, chcemy pokazać bogactwo czarnej herbaty, dając możliwość skosztowania wyraźnie różniących się od siebie herbat wysokiej jakości. Degustację poprowadzi Konrad Pociask ze sklepu eherbata.pl.

KONRAD POCIASK ​​Entuzjasta dobrej herbaty i ładnej ceramiki. Absolwent japonistyki, od ponad 10 lat żywo zainteresowany herbatą liściastą. Od roku 2013 pracuje w sklepie eherbata.pl. Autor artykułów o herbacie na blogu eherbata.pl

All shades of black – black teas tasting

Konrad Pociask

11.09, 15:00-16:00

Free entrance, 12 seats

sign up: marta.kaczmarek@zaparzaj.pl

(please write in the title of your email “eherbata black”)

Many people entering the world of leaf tea try to move as far as possible from black tea, associating it mainly with tea bags. Black teas are, however, a broad and surprisingly diverse category, which also includes high-class teas. In this tasting, aimed mainly at beginners, we want to show the richness of black tea, giving you the opportunity to taste clearly different high-quality teas.

The tasting will be conducted by Konrad Pociask from the eherbata.pl store.

KONRAD POCIASK An enthusiast of good tea and nice ceramics. A graduate of Japanese studies, he has been keenly interested in leaf tea for over 10 years. He has been working in the eherbata.pl store since 2013. Author of articles about tea on the eherbata.pl blog.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *