Wydarzenia

Wielka degustacja Yabao!

Yabao, czyli pąki spoczynkowe rośliny z których wiosną powstają nowe gałązki.Przez wielu w świecie herbaty uważane za profanację i produkt warty mniejszej uwagi.Ale czy słusznie?Na degustacji będziecie mieli okazję spróbować około 8-10 parzonych w zestawach kiperskich i przekonać się sami.Każde Yabao pochodzić będzie z innej odmiany kamelii oraz będą na różnym stadium rozwoju.Oprócz tego przekażę […]

Wielka degustacja Yabao! Dowiedz się więcej »

Gohei waraji mochi – japońskie przekąski z okresu Edo

Zapraszam na warsztaty kulinarne poświęcone jednej z mniej znanych, ale pysznych japońskich przekąsek – gohei waraji mochi! Danie to sięga swoją historią okresu Edo i pochodzi ze środkowych, górskich regionów Japonii. Gohei waraji mochi to aromatyczne grillowane placki ryżowe, podawane z sosem na bazie miso, orzechów i sezamu.Ich przygotowania nauczyłam się w czasie pobytu w

Gohei waraji mochi – japońskie przekąski z okresu Edo Dowiedz się więcej »